21/07/2021
Netflix потвърди, че навлиза в гейминга, започвайки с игри за мобилни устройства!

Стрийминг гигантът Netflix официално потвърди, че разширява бизнеса си и навлиза в сферата на гейминга. Компанията публикува последните си финансови резултати във вторник и заяви, че в момента е в ранна фаза на постепенно разширяване към един от най-бързо проспериращите пазари.

Игрите, които Netflix планира да включи, ще бъдат безплатни в абонамента за членовете, като първоначално фокусът ще бъде предимно върху игрите за мобилни устройства.

„Разглеждаме игрите като нова категория съдържание за нас, целяща нашето разрастване след филмите, анимацията и телевизията.“ -  заяви Netflix в писмо до акционерите.

Миналата седмица стана ясно, че компанията е назначила бившия изпълнителен директор на Electronic Arts и Facebook - Майк Верду, който да работи по инициатива, свързана с видеоигри.

В доклад на Bloomberg се твърди още, че Netflix възнамерява да добави видеоигрите към своята платформа през следващите 12 месеца.

Понастоящем компанията не планира да таксува допълнително за достъп до тях, въпреки че новото съдържание може да й помогне да оправдае повишаването на цената на абонамента.

Netflix е произвел десетки адаптации за видеоигри през годините, най-вече The Witcher, Sonic the Hedgehog, Castlevania и Resident Evil. В момента работи и по филми, базирани на две свойства на Ubisoft: The Division и Beyond Good & Evil, както и поредица Assassin’s Creed.