23/07/2021
Няма да има игра, която да затрудни Steam Deck, дори заглавията, излезли през 2021-ва!

Във съвсем скорошно видео, Valve разкри малко повече повече информация относно техническите възможности на Steam Deck и неговият AMD-процесор, заявявайки, че дори игрите, излезли през 2021 година, са работили без никакви проблеми на устройството.

„Разглеждахме различни игри през последните няколко години, но истинският тест за нас бяха игри, които излязоха миналата година. Те не можеха да се справят много добре с предишните прототипи и архитектури, които ние тествахме. Това е първият път, когато постигнахме нивото на производителност, което е необходимо, за да стартираме наистина най-новото поколение игри без проблеми. Всъщност говорим за цялата библиотека на Steam. Наистина не сме намерили нещо, което да стартираме на това устройство, с което то да не може да се справи.“ - заяви разработчикът на ValveПиер Грифе.

Грифе казва още, че настоящите тенденции в компютърните игри, които благоприятстват висока производителност и честотата на кадрите, помагат на Steam Deck, защото това означава, че игрите лесно ще се мащабират до 800p дисплея на конзолата, с по-ниска разделителна способност и ще работят на минимум 30Hz. Valve повтори, че използва чисто нов AMD CPU и GPU, заедно с LPDDR5 RAM, особено бърз нов стандарт за памет.

„Едва, когато усетихме, че целият каталог на Steam е достъпен за хората, които имат това устройство, тогава осъзнахме, че имаме продукт, който ще достави производителността, която търсим.“ - каза хардуерният инженер на Valve - Язан Алдехайят.