24/07/2021
Бившият собственик на Blizzard засрамен след делото, заведено срещу компанията!

През изминалата седмица California заведе дело срещу Activision Blizzard, твърдейки, че в компанията съществува полова дискриминация, сексизъм и дори тормоз срещу женската част от екипа. От този момента нататък много ръководители в организацията публикуват публично мненията си, отричайки всички твърдения, но и агресивно атакуващи самия иск.

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на Blizzard - Майк Морхайм – също взе участие по темата по много интересен начин.

В писмото, което Морхайм публикува се споменава, че прочитането на цялата информация по делото, го е накарала да се чувства много обезпокоен и като цяло е било трудно за четене.

По-нататък в изявлението си, той признава, че задачата на неговото ръководство и на Blizzard, е било да осигури безопасност на всички служители, а също подкрепа и равнопоставеност. Морхайм се обръща към жените в компанията, които са преживели дискриминация, сексизъм и тормоз, с думите:

„Изключително съжалявам, че се провалих. Въпреки че това са само думи и обвинения, които не са доказани, съжалявам, че вероятно съм ви подвел“.

В заключение той споменава още, че може и ще използва влиянието си, за да помогне ситуацията и отношението към жените в Activision Blizzard да се промени. Морхайм вярва, че игралната индустрия може и трябва да бъде място, където жените и малцинствата са добре дошли, признати и подкрепяни.

Изявлението му е най-силно формулираното осъждане на дискриминацията, сексизма и тормоза, след завеждането на делото на California досега.