27/07/2021
Пореден слух около GTA6 отново ни насочи към картата на Vice City!

Слуховете, предполагащи, че GTA6 ще се развива на локация, много наподобяваща картата на Vice City, отново са на преден план след загадъчна публикация в Instagram от служител на Rockstar Games.

Публикацията идва от Тони Месънес, който работи в компанията от 2011 година, създавайки музиката за GTAV, Red Dead Redemption 2 и L.A. Изображението показва част от южния плаж на Маями с надпис, който гласи:

„Кой каза, че ще е студено ???“

Както отбелязват редица коментатори в социалните медии, Маями е много популярно туристическо място в САЩ, което може просто да означава, че Месънес е по-скоро в отпуск, вместо да дразни за следващия проект на компанията си. Това, което е малко съмнително обаче е, че той е решил да тагне и акаунта на Rockstar Games в публикацията си.

Постът му далеч не е доказателство за бъдещето на играта, но както знаем от скорошните слухове, действието в GTA6 вероятно ще се развива във съвременния Vice City, което беше потвърдено и от Джейсън Шрайер от Bloomberg.

За съжаление, едва ли ще разберем целта на пътуването на Тони Месънес, но поне знаем, че студиото се е насочило към стартиране и рилийз на играта към далечната 2025 година. Това означава, че GTA6 ще бъде достъпна само на конзоли от ново поколение и компютри с доста добри параметри.