29/07/2021
Забраниха мощните геймърски машини в някои щати на Америка!

Вчера стана ясно, че Dell спира доставките на компютри от серията Alienware до щати като Калифорния, Колорадо, Хавай, Орегон, Върмонт и Вашингтон заради това, че машините, които компанията произвежда, не отговарят на енергийните изисквания, които наскоро бяха наложени.

Популярният ютубър @JayZTwoCents публикува видео, в което се разкриват повече подробности около случващото се. Компютърните системи от висок клас попадат под ударите на новоприетите разпоредби, които са и доста странни, тъй като те са основно загрижени за консумацията на енергия, когато компютърът работи без да е натоварен.

Точно така, новите правила не се интересуват от това колко енергия черпи машината ви, когато я използвате по време на тежки натоварвания, а по-скоро когато е в idle-режим. Какво точно се опитва да регулира Калифорнийската енергийна комисия не става ясно, особено след като предоставените помощни линкове водят към липсващи PDF-файлове в официалния им сайт.

Новоприетите закони представляват сериозен проблем за производителите на компютри. Представете си какво е всички различни конфигурации и варианти за персонализиране на вашия билд, да бъдат тествани, за да се гарантира съответствие.

Кой и как ще го прави - не става ясно, но е факт, че новите закони са приети.