06/09/2021
Ранна версия на Overwatch 2 ще дебютира на OWL 2022!

Ранен build на Overwatch 2 ще бъде използван и показан със старта на Сезон 2022 на Overwatch World League, потвърди Blizzard. Тази новина разсейва спекулациите и изтеклите слухове от преди седмица, че играта ще отпадне от официалните планове на разработчиците.

В туит, пуснат в петък следобед, вицепрезидентът на Blizzard и Overwatch League, Джон Спектор, потвърди, че следващият сезон на лигата се планира да стартира през април 2022 година. Спектор също обеща повече информация да бъде разкрита през идните седмици.

„Видях много спекулации относно началната дата на OWL 2022. Можем да потвърдим, че планът ни е да стартираме следващия сезон през април догодина. Скоро ще споделим повече подробности за графика и повече информация като цяло за всочко, което ще ни очаква през следващата година."

Последните новини предполагат, но не потвърждават все още, че продължението на Overwatch е твърде вероятно да бъде пуснато през идващия април. Тази информация се допълва добре и с друг скорошен доклад, според който Overwatch 2 трябва да стартира през второто тримесечие на следващата година.

Overwatch 2 ще включва някои изключителни неща, включително нова PvE-кампания с история, мисии и визуални/подобрения на производителността.

Вероятно най -голямата актуализация в новата игра ше бъде преминаването от стандартните 6v6 PvP мачове към 5v5, промяна, която Blizzard обяви по-рано през годината. Ще бъде интересно да се види как състезателите ще се адаптират към тези актуализации в мачовете.