09/09/2021
Riot потвърди: Worlds 2021 стартира на 5 октомври в Исландия!

Riot Games потвърди, че Световното първенство по League of Legends за 2021 година ще стартира в Исландия на 5 октомври. Тази новина идва след съобщението от миналия месец, че турнирът се премества от Китай в Европа вследствие на усложненията, свързани с COVID- 19.

По-рано тази година Riot проведе Mid-Season Invitational отново в Исландия. Именно там този турнир беше посрещнат с голям интерес и остави след себе си положителен отзвук, което накара компанията да повтори решението си. Подобно на MSI, Worlds няма да включва публика на живо заради глобалната пандемия.

Play-In фазата на Worlds 2021 ще започне на 5 октомври, докато груповата фаза ще стартира на 11 октомври. Големият финал ще се проведе на 6 ноември.

Традицията тази година не беше спазена, тъй като Световното първенство по League of Legends стартира с най-късната си дата в своята история. През последните години събитието традиционно започваше през последната седмица на септември. Riot разкри, че още информация относно тегленето на групите и пълния график на турнира ще бъде обявена в близко бъдеще.