15/09/2021
Stress Test-ът на Age of Empires 4 ще се състои този уикенд и ще е безплатен за всички фенове!

След изминалата Closed Beta, която даде на разработчиците достатъчно информация какво и къде да пипнат, Age of Empires 4 ще бъде подложен и на Stress Test. Той ще се състои този петък, 17 септември от 18:00 ч. GMT+1 и ще продължи до понеделник, 20 септември, от 18:00 ч. GMT+1.

Идеята на това е да се направи мащабно тестване на сървърите и системите на играта с възможно най-много играчи, преди официалната дата на излизане, а именно 28 октомври.

Всички са поканени, така че стрес тестът ще бъде абсолютно безплатен за всички, които желаят да се включат.

Играта ще е достъпна в приложението Xbox Insider Hub (от Microsoft Store) или Steam, без значение дали сте Age of Empires Insider или не.

По време на събитието стратегията автоматично ще открива и избира правилните настройки въз основа на хардуера ви, включително резолюция, графични настройки и детайли.

Фокусът е върху мултиплейъра, но ще можем да играем и срещу AI чрез персонализираното лоби, както и да изпробваме Mission Zero. Налични са четири цивилизации: The English, The Chinese, The Holy Roman Empire и Abbasid Dynasty.

Желанието на разработчиците е да се включат колкото се може повече хора, за да бъдат тествани всички налични системи.

"Колкото повече данни получим от различните сървъри, толкова повече действия нашият екип от разработчици ще може да предприеме, за да подготви играта за големия ден." – разкриха хората зад Age of Empires 4.