20/09/2021
League of Legends с нови тежки наказания за хората, които стоят AFK!

Разработчиците на Riot Games продължават да преосмислят стратегиите си, когато става въпрос за налагането на наказания за поведение, което се счита за неправилно или токсично. Компанията ще тества нови забрани за играчите, които напускат мачовете си или участват умишлено в подобен тип AFK-поведение. Според Riot, около 9% от феновете на играта по света си позволяват да излизат от мачове, както и да развалят такива, стоейки AFK.

Създателят на League of Legends определя AFK поведението по два начина:

1.     Хора, които бездействат по време на мачове.

2.     Хора, които просто решават да напуснат мача изцяло.

В момента най-лошото, което тези играчи могат да получат, е забавяне в търсенето на нова игра:

„За момента, забавянето в търсенето на мачове е наказанието, което системата ни налага. След натискане на бутона за търсене, нарушителите биват блокирани за кратък период от време. Целта ни е промяна в този тип забрани.“ – разкрива Riot.

В някои региони по света вече, играчите могат да получат ескалиращи наказания между 1 и 14 дни при търсенето на игра. Това на практика означава, че ще е невъзможно да се играе.

„Премахването на такъв тип играчи за известно време е наложително, за да не могат да продължат да стоят AFK в игрите.“ – каза още Riot.

Засега новите наказания се тестват в конкретни региони, тъй като компанията е загрижена за някои специфични проблеми с интернет връзката. Например, регионът South East Asia е известен с проблемите си с интернет връзката, които играчите не могат да контролират.

Целият доклад със статистическите данни и още информация е публикуван в официалния сайт на League of Legends.

С него може да се запознаете тук.