21/09/2021
s1mple намекна за евентуално преминаване към Valorant!

Александър „s1mple“ Костилиев, считан в световен мащаб за най-добрия CS:GO играч в света в момента, заяви, че му остават няколко цели, които трябва да постигне в играта, преди да се впусне в ново приключение.

Играчът е една стъпка пред конкуренцията тази година, с пет MVP медала в ръката, но напоследък намира все повече време, за да играе игри като Valorant, които предава на живо.

Друга звезда от Twitch - Майкъл „shroud“ Гжесиек, който е бивш професионален състезател по CS:GO, заяви, че ако играчи от световна класа като „s1mple“ преминат към Valorant, те биха спечелили повече пари от печалбата си за една година в CS:GO.

През последните 18 месеца видяхме редица известни състезатели да преминават към Valorant, като сред имената се открояват тези на Nick 'nitr0' Cannella, Spencer 'Hiko' Martin и Adil 'ScreaM' Benrlitom.

Попитан дали вижда себе си да играе конкурентния FPS един ден, “s1mple” заяви, че не изключва този сценарий, въпреки че отново подчерта, че все още има много цели, които да изпълни в кариерата си.

„Не знам, може би, когато остарея..  Има още много неща, които трябва да спечеля в Counter-Strike." – заяви той на живо в Twitch.

Една от целите “s1mple” е най-накрая да спечели CS:GO Major. Перфектен шанс за него и NaVi е предстоящия PGL Major Stockholm, който ще продължи от 26 октомври до 7 ноември.