22/09/2021
Fortnite баннат от App Store за неопределено време! Суийни обвини Apple в лъжа!

Днес стана ясно, че Fortnite няма да се завърне в iOS App Store скоро, след като изпълнителният директно на Epic - Тим Суийни, публикува няколко поста от кореспонденцията му с юристите на Apple в Twitter.

Профилът на iOS-разработчиците на Epic беше спрян в резултат на нарушенията на компанията в App Store през август 2020 година, което постави началото на колосална съдебна битка.

Имейлите публикувани днес ясно гласят, че и други приложения на компанията със сигурност няма да се завърнат в App Store в близко бъдеще. Писмо, публикувано от Суийни на 21 септември и изпратено от адвокати, представляващи Apple, информира Epic, че Apple няма да възстанови акаунта на iOS-разработчиците, докато жалбите не бъдат решени - процес, който може да отнеме години.

В съобщението се отбелязва, че съдия Ивон Гонсалес Роджърс, който е съдията по делото, заключава, че Apple има правото да прекрати всички свързани с Epic акаунти, които желае от App Store. Това се случва след като компанията на Тим Суийни вече е платила финансови щети за нарушаване на договора си.

В Twitter, CEO-то на Epic формулира отказа на Apple като предателство:

Apple излъга. Apple прекара една година, разказвайки на света, съда и пресата, че би приветствал завръщането на Epic в App Store, ако се съгласим да играем по същите правила като всички останали. Epic се съгласи и сега Apple отново обърна лопатата. Ще се борим!" - каза Суийни в Twitter. "Необходимостта от по-полезни регулаторни и законодателни действия е по-нужна от всякога."