04/10/2021
COVID-19 взе нова свидна жертва! Публика на The International 10 няма да се допуска!

Заради увеличаването на процента заразени с Covid в Румъния и новите ограничения, наложени в столицата Букурещ, Valve взе решението да продължи TI10 без публика на живо.

The International е най-големият празник за DotА2-общността и събитието с най-голям награден фонд. Това, без което надпреварата не е същата е публиката, която винаги е била многобройна и е аплодирала и подкрепяла любимите си отбори. Ако се върнем към всички изминали TI, можем да отбележим, че тълпата има значително присъствие в турнирите.

Valve взе решение да възстанови сумите за билетите и да проведе събитието без публика на арената. Решението идва точно ден след като процентът на заразени с Covid-19 в Румъния се повиши, а също и след като играчите от Invictus Gaming и Team Aster дадоха положителни тестове.

„Внимателно оценяваме продължаващото нарастване на случаите в Румъния, както и въвеждането на новите ограничения в Букурещ. За да гарантираме безопасността на всички играчи, публика и персонал, участващи в събитието, решихме да възстановим всички суми от продадените билети за The International 2021.

Не искахме нищо друго освен да приветстваме феновете на живо на събитието, но вече не можем да го правим по начин, който да е безопасен. Тези, които са закупили билети, ще получат пълно възстановяване!

The International 2021 ще започне, както е планирано на 7 октомври, и с нетърпение очакваме да посрещнем на сцената най-добрите Dota-отбори в света и да споделим емоциите с милиони фенове по целия свят онлайн.“

За съжаление това са времената, в които живеем в момента и по някакъв начин ръцете на Valve са вързани. Да се ​​надяваме, че дори без тълпи, TI10 ще донесе най-доброто, което Dota2 може да предложи, и че светът най -накрая ще се върне към нормалния си начин на живот преди TI11.