09/10/2021
Отборите от груповата фаза на Worlds 2021 са ясни! Очакват ни жестоки битки!

Участниците в груповата фаза на Световното първенство по League of Legends са вече ясни, след приключването на Play-In фазата. Победите на Hanwha Life Esports и Cloud9 днес ги превърнаха в последните отбори, преминаващи към груповата фаза на турнира, заедно с LNG Esports и DetonatioN FocusMe.

Заради правилата на състезанието, LNG и HLE могат да се класират само за групите, в които няма отбор от техния регион, а в груповата фаза на Worlds вече има три отбора от LPL и LCK. Така LNG беше поставен в Група D, присъединявайки се към Team Liquid, Gen.G и MAD Lions. От друга страна, HLE бяха поставени в група C, като ще им се наложи да излязат в интригуващи сблъсъци с Fnatic, Royal Never Give Up и PSG Talon.

Това остави Cloud9 и DFM като последните отбори, които трябваше да бъдат разпределени. Тъй като 100Thieves вече представиха Северна Америка в Група В, С9 бяха автоматично поставени в Група А. Там „Perkz“ ще има шанс да отмъсти на DWG KIA и FPX, които прекратиха неговия устрем в предишните две издания на Световното първенство по League of Legends.

DetonatioN FocusMe е първият отбор от LJL, който достигна до най-престижната надпревара в играта. Следващите им мачове обаче няма да бъдат лесни. Отборът се озова в Група В и ще се бие срещу 100 Thieves, T1 и едни от любимците на публиката - EDward Gaming.

Worlds 2021 продължава в понеделник, 11 октомври. Двойката предишни победители - FPX и DWG KIA - ще започнат груповата фаза в 6 часа сутринта CT.

Цялият екшън ще се излъчва в канала на Riot Games в Twitch.TV.