11/10/2021
Blizzard се бори с непрекъснати проблеми със сървърите на Diablo 2: Resurrected!

Лошият спомен от старта на Warcraft 3: Reforged през 2020 година все още напомня за себе си, а това бе и една от причините, много геймъри да очакват по-добро изживяване за Diablo 2: Resurrected на Blizzard през септември. Ремастърът разполага със същия геймплей като оригинала и трябваше да осигури само QоL, визуални и аудио подобрения.

За съжаление на много хора обаче, Diablo 2: Resurrected страда от проблеми с кънекцията към сървърите, сривове и изтриване на герои. Въпреки че критиците оцениха играта с добра оценка като цяло, потребителският резултат на Metacritic разказва различна история.

Diablo 2: Resurrected бе бомбардиран почти веднага след старта, а играта в момента е със среден потребителски рейтинг от 4,5 за всички платформи. Blizzard редовно пуска актуални корекции и дори изключваше сървърите за спешна настройка, но много случаи ни показаха, че проблемите с играта и бъговете в нея са наистина доста.

Сега, почти три седмици след старта, проблемите с Diablo 2: Resurrected продължават, а последният съвсем пресен е, че някои играчи дори не успяват да влязат в играта. За щастие, въпросът е решен, според акаунта на Blizzard в Twitter. През уикенда играта претърпя многократни прекъсвания и бе подложена на спешна поддръжка, но това доста разочарова играчите.

Когато Diablo 2: Resurrected излезе, много играчи дори не можаха да играят в продължение на няколко дни, защото всичко се сриваше веднага след стартирането поради проблем с AVX, докато други можеха да влязат в играта, но не можеха да се присъединят към лобитата. Друг постоянен проблем, който попречи на феновете, не позволяваше достъп до героите и създаването на нови.

Въпреки това, очакваме съвсем скоро Blizzard  да се стегне и да успее да заздрави положение с кънекцията. Играта изглежда наистина прекрасно, ако се абстрахираме от тези проблеми.

Diablo 2: Resurrected е наличен на PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One и Xbox Series X/S.