12/10/2021
Gla1ve се завръща за Astralis точно преди PGL Stockholm Major!

Лукас "gla1ve" Росандър се завръща в стартовия състав на Astralis, след като прекара последните няколко седмици в отпуск по бащинство, това обяви организацията днес. IGL-ът на отбора ще заеме мястото на съименника си - Лукас “Bubzkji” Андерсен - за PGL Major Stockholm, което е най-голямото CS:GO събитие на годината.

Astralis пазеше в тайна състава си до момента, но дори и тогава феновете очакваха „gla1ve“ да се завърне навреме за турнира с награден фонд от  „скромните“ $2 000 000. PGL Stockholm Major ще започне на 26 октомври с Challengers Stage етапа, в който Astralis ще започне кампанията си. В първия етап на турнира, един срещу друг ще се изправят общо 16 отбора и само половината ще преминат към Legends Stage.

„Дани и аз имахме разговор с Лукас („Bubzkji“) около решението ни. Той е разочарован, но също така знае, че е голяма част от отбора и ще даде всичко от себе си, за да помогне. Изпитвам изключително уважение към играч и човек като Лукас, но винаги ще избираме състав, за който смятаме, че има най-големи шансове да стигне докрай.“ – заяви един от мениджърите на Astralis - Каспер Хвид.

Връщането на „gla1ve“ в състава означава, че Emil „Magisk“ Reif вече няма да бъде IGL. Това са перфектни новини за Astralis, защото както знаем, ядрото „gla1ve“, „dupreeh“ и „Xyp9x“ спечелиха последните три големи CS:GO турнира.

Петият играч е новакът „Lucky⁠⁠“, който се присъедини към Astralis по време на лятната пауза и взе участие във всяко състезание досега.