14/10/2021
Intel заяви, че няма да лимитира новите си графични карти Alchemist!

В скорошно интервю с Intel относно графичните процесори Arc Alchemist стана ясно, че компанията не възнамерява да използва никакви хардуерни или софтуерни ограничения, за да откаже копачите на криптовалута от използването на бъдещите им продукти. Лимитирането на хешрейта на сегашното поколение GPU-та бе приветствано от геймърите, въпреки многобройните хакове за отключването му.

В защита Intel сподели, че новите графични процесори са изцяло фокусирани върху игрите, а не върху опитите да откажат някого от използването им. Въпреки това, както видяхме през по-голямата част от последната година, това не попречи на копачите на криптовалути да превземат пазара на графични процесори, което направо влуди света. В момента се носят слухове, че добивът на Ethereum е твърде вероятно да приключи, но това не се е осъществило досега.

Компанията заяви още, че е трудно да прогнозира как ще се представи серията Arc Alchemist, но като се има предвид състоянието на пазара и ако се приеме, че е разумно конкурентен, интересът вероятно ще бъде голям.

Един въпрос, който все още тормози обществото, е способността на Intel да достави адекватни драйвъри. На въпросът дали компанията се е ангажирала с график за пускане на драйвери за своите графични процесори, един от ръковидителите отговори:

"Да. Също така, както знаете, ние пускаме актуализации, свързани с някои от основните заглавия, които излизат, защото има много наложителна работа, която трябва да свършим там."