Преди изиграването на първата си среща, всеки играч е задължен да прочете и да се запознае с правилата, както и да ги спазва стриктно. Ще направим всичко възможно, за да запазим тази секция актуализирана по всяко време, но при определени обстоятелства това може да не е възможно. В случай на непредвидени ситуации или несъответствие, решенията на администраторите и организаторите на турнира ще бъде с предимство и ще се смятат за финални. Записвайки се за A1 Gaming League, Вие се съгласявате с всички изброени правила и условия описани тук. Администраторите имат правото да дисквалифицират играчи, които не са се съобразили с правилата или не спазват добрия тон. Възможни са промени в правилата без уведомяване на играчите.

1. Позволени региони

Всички играчи трябва да се намират в територията на България по време на тяхното участие в A1 Gaming League.

2. Структура

2.1. Основни положения
Турнирните срещи ще се проведат в официалния Battle.net сървър на Blizzard, регион Europe (EU), а записването, чекирането, докладването на резултати и др. - в платформата на A1 Gaming League . Максималният брой участници е неограничен. Връзката с реферите на турнира ще се провежда в официален канал в Discord.

2.2. Регистрация
Записванията за турнирите ще се провеждат в платформата на A1 Gaming League достъпна на A1Gaming.bg през предоставения от организаторите линк. По време на регистрацията, играчите са длъжни коректно да попълнят задължителните полета като „Battle Tag“, „Discord Name”, “Deck Link”-s виж как да ги попълниш на https://tools.millenium.org/hearthstone-deckbuilder/creer-deck и др. След успешна регистрация играчите трябва да се чекират за участие в съответния турнир в рамките на предварително указан от организаторите времеви период, наречен „check-in прозорец“.

3. Формат

Квалификационните турнири ще се проведат във формат Standard Specialist, Best of 3, без бан, без лузър бракет.

Specialist format:

Всеки участник трябва да е подготвил 3 тестeтa от един и същи клас с по 30 карти, като едно от тях трябва да бъде обявено като капитан. Другите 2 тестета трябва да имат поне 25 карти, които да фигурират и в тестето-капитан. Различните могат да бъдат до 5.
В първата игра и двамата играчи трябва да играят с тестето-капитан, а след това, с което от трите си пожелаят.

4. Докладване на резултата

Всички резултати ще се докладват чрез платформата A1 Gaming League през специално предвидения за това бутон „Report“ в менюто „Match“. Резултатът може да бъде докладват и от двамата играчи, но пряка отговорност за това действие носи победителят. По време на въвеждане на резултата, победителят трябва да приложи скрийншоти от крайния (Victory) екран за всяка една от победите си. При несъгласие относно резултата, претендиращият играч трябва да отвори Dispute в платформата на A1 Gaming League и при изискване от администратори, да представи screenshot-и или други доказателства, които да потвърждават претенциите му. Ако Dispute не бъде отворен до въвеждането на първия резултат от следващия рунд в турнира, претенциите ще бъдат анулирани.

5. Скрийншоти в Challenge режим

И двамата играчи са задължени да направят скрийншот в challenge режим. На този скрийншот трябва ясно да се вижда, че легалните им стандартни декове са само тези, които ще ползват за мача. Всички други декове трябва да бъдат изтрити, конвертирани в уайлд или да им бъде премахната по една карта, за да бъдат задраскани с червен хикс. Също така, ако някой от играчите има повече от една страница с декове, трябва да заснеме и двете и да ги изпрати.

6. Наказания

Забранено е на играчите да влизат в My Collection след началото на мача. Ако това се случи, играчът се дисквалифицира. (Опонентът им трябва да го докаже със скрийншот).
В случай на равен резултат след изтичане на определения брой ходове, печели играчът с повече кръв + броня. Ако и тази сума е равна играта завършва наравно и се преиграва.
Whizbang the Wonderful e забранен за този турнир.

7. Прекъсване на връзка

Организаторите не носят отговорност за играчи, които имат проблеми със свързването към сървъра (включително хардуерни, софтуерни или мрежови). Прекъсване на връзка по време на игра или излизането от играта по какъвто и да е повод, ще доведе до загуба за играча, който е излязъл, ако не се върне до ДВЕ минути. Играчите трябва да ъплоуднат скрийншот на излизането от играта на своя опонент (когато са минали две минути на таймера).
Грешки/Бъгове: Възникнала грешка в софтуера се брои за прекъсване при играча, при който е възникнала грешката.

8. Закъснения

Играчите трябва да следят бракета, за да знаят срещу кого ще е следващият мач. При закъснение от 15 мин. за двубой се присъжда служебна загуба.

9. Имена на играчите (никове)

Имената на играчите (никовете) не трябва да съдържат вулгарности, расизъм, сексизъм, насърчаване на употреба на алкохол и наркотични вещества и други.

10. Поведение на играчите

Всички участници са длъжни да поддържат и спазват определено ниво на спортсменство. Всяко неспортсменско действие, което може да включва, но не се ограничава до расизъм, груби / вулгарни действия, обидни забележки и неуважение към администраторския екип, не се толерира. Участниците, които не отговарят на тези изисквания, подлежат на наказания от пропускане на мач, служебна загуба и отстраняване на дадения играч или други наказания, които организаторите считат за необходими.

Всяко обвинение за неспортсменско поведение трябва да бъде отправено в адекватен срок към администраторския екип с предоставени доказателства и ще бъде разследвано от организаторите.

Логни се в Тoornament за регистрация
Регистрация
затворенана 19/05/2019 - 10:50
Играй
19/05/2019 - 10:55