Преди изиграването на първата си среща, всеки играч е задължен да прочете и да се запознае с правилата, както и да ги спазва стриктно. Ще направим всичко възможно, за да запазим тази секция актуализирана по всяко време, но при определени обстоятелства това може да не е възможно. В случай на непредвидени ситуации или несъответствие, решенията на администраторите и организаторите на турнира ще бъдат с предимство и финални. Записвайки се за A1 Gaming League, Вие се съгласявате с всички изброени правила по-долу. Администраторите имат правото да дисквалифицират играчи, които не са се съобразили с правилата или не спазват добрия тон. Възможни са промени в правилата без уведомяване на играчите.

СЪДЪРЖАНИЕ


1. Позволени региони

2. Структура

3. Формат

4. Настройки на играта

5. Докладване на резултатите

6. Прекъсване на връзка

7. Закъснения

8. Поведение на играчите

9. Поведение на играчите

______

1. Позволени региони

Всички играчи трябва да се намират в територията на България по време на тяхното участие в A1 Gaming League. Ако това условие не е налице за даден играч, който има желание да се включи в надпреварата, той е длъжен предварително да се свърже с администраторите и да декларира и гарантира участието си на финалите в София през март 2019, в случай, че се класира за тях.

2. Структура

2.1. Основни положения
Турнирните срещи от квалификационната фаза ще се проведат онлайн в предвидените за 1v1 online игра менюта на FIFA 19 от EA Sports. Официалната платформа на FIFA 19 турнирите от проекта A1 Gaming League e Sony PlayStation 4. Записването, чекирането, докладването на резултати и др. се случва в платформата A1 Gaming League достъпна на A1Gaming.bg. Максималният брой участници е неограничен. Връзката с реферите на турнира ще се провежда в официален канал в Discord.

2.2. Регистрация
Записванията за турнирите ще се провеждат в платформата на A1 Gaming League достъпна на A1Gaming.bg през предоставения от организаторите линк. По време на регистрацията, играчите са длъжни коректно да попълнят задължителните във формата за регистрация полета. След успешна регистрация играчите трябва да се чекират за участие в съответния турнир в рамките на предварително указан от организаторите времеви период, наречен „check-in прозорец“.

3. Формат

Квалификационните турнири ще се проведат в режим Standard Kick-off, a Playoff фазата – в режим FUT. Схемата ще бъде с директна елиминация, а срещите – във формат Best of 3. Победител е първият достигнал 2 победи, без да се взема предвид общия резултат. Победителят от даден двубой се класира за следващия кръг, а загубилият отпада.

4. Настройки на играта
• ПОЛУВРЕМЕ: 6 минути
•ПРИ РАВЕНСТВО: Играе се допълнителна среща до излъчване на победител
• CUSTOM TACTICS: позволени
• PLAYER INSTRUCTIONS: позволени
• CUSTOM FORMATIONS: забранени
• INJURIES: OFF
• OFFSIDES: ON
• DEFENDING: Tactical defending
• WEATHER: Clear
• CAMERA: По избор

5. Докладване на резултатите

Всички резултати ще се докладват чрез платформата A1 Gaming League през специално предвидения за това бутон „Report“ в менюто „Match“. Резултатът може да бъде докладван и от двамата играчи, но пряка отговорност за това действие носи победителят. По време на въвеждане на резултата, победителят трябва да приложи скрийншоти от крайния екран за всяка една от победите си. При необходимост, и администраторът може да поиска скрийншот от финалния екран (Full Time Match Statistics) за доказателство. Победителят от двубоя е длъжен да го представи, а при отказ или липса на доказателство, администраторът може да наложи преиграване на дадена среща или целия двубой.

При несъгласие относно резултата, претендиращият играч трябва да отвори Dispute в платформата на A1 Gaming League и при изискване от администратори, да представи screenshot-и или други доказателства, които да потвърждават претенциите му. Ако Dispute не бъде отворен до въвеждането на първия резултат от следващия рунд в турнира, претенциите ще бъдат анулирани.


6. Прекъсване на връзка

Организаторите не носят отговорност за играчи, които имат проблеми със свързването към сървъра (включително хардуерни, софтуерни или мрежови). Всеки играч е отговорен за собствената си интернет връзка.
При случай на прекъсване на връзката след като първия съдийски сигнал вече е даден и липса на взаимно съгласие за преиграване на дадената среща, се присъжда служебна загуба на играчът, чиято връзка е прекъснала.
Играчите трябва да ъплоуднат скрийншот на излизането от играта на своя опонент (когато са минали две минути на таймера).
Грешки/Бъгове: Възникнала грешка в софтуера се брои за прекъсване при играча, при който е възникнала грешката.


7. Закъснения

Играчите трябва да следят бракета, за да знаят срещу кого ще е следващият им мач. При закъснение от 15 минути за двубой се присъжда служебна загуба.

8. Имена на играчите (никове)

Имената на играчите (никовете) не трябва да съдържат вулгарности, расизъм, сексизъм, насърчаване на употреба на алкохол и наркотични вещества и т.н.

9. Поведение на играчите

Всички участници са длъжни да поддържат и спазват определено ниво на спортсменство. Всяко неспортсменско действие, което може да включва, но не се ограничава до расизъм, груби / вулгарни действия, обидни забележки и неуважение към администраторския екип, не се толерира. Участниците, които не отговарят на тези изисквания, подлежат на наказания от пропускане на мач, служебна загуба и отстраняване на дадения играч или други наказания, които организаторите считат за необходими.

Всяко обвинение за неспортсменско поведение трябва да бъде отправено в адекватен срок към администраторския екип с предоставени доказателства и ще бъде разследвано от организаторите.

Логни се в Тoornament за регистрация
Регистрация
затворенана 23/01/2020 - 10:50
Играй
25/01/2020 - 10:55