Потвърдено! Riot преработва Ahri през този сезон, за да направи героя “отново забавен”!

Ahri ще получи преработка по време на Season 12 в League of Legends, а фокусът ще падне изцяло върху това, магьосницата да се върне обратно в meta-та след години на отсъствие. Макар и винаги да е била едно от “момичетата” по плакатите на играта, тя не беше предпочитан избор в професионалната игра от няколко години насам.

Според статистиката от уебсайта LoLalytics, Ahri има само 5,09% Pick Rate и 50,67% Win Rate. Въпреки че числата не изглеждат ужасяващо зле, с течение на времето, нейният 10-годишен пакет от магии остана недокоснат от ръката на разработчик. Ако трябва да бъдем точни, последните козметични промени по нейните способности бяха пипнати леко в Patch 10.18. Ahri се появи на Summoner’s Rift през декември 2011-та и практически си е същият герой, но с много леко тунинговане.

Ето че през Season 12 това ще се промени, след като Riot потвърди, че се задава така чаканата от някои фенове преработка ⁠— или по техните термини – средно-лека корекция на шампиона (хаха).

ahrilol

Водещият геймплей дизайнер – Брайън „Axes“ Салваторе – загатна в публикация в блога от 16 декември, че влиянието на Ahri на mid lane-a е намаляло и изрази желанието на Riot да я върне обратно в “шампионската група”:

„В случая на Ahri, ние работим върху нея, защото вярваме, че играчите, на които тя е била сигурен избор, вече не й се наслаждават толкова много. Целта е да я направим отново забавна и да получи подкрепа на Mid Lane-a.

В допълнение към преработката на механиките й, Ahri ще получи и визуална актуализация:

„Тя няма анимации, когато се движи назад, а анимациите, които има в момента, са изключително остарели – не само за базовите й скинове, но и за всички епични скинове, които използват една и съща основа.“ – каза разработчикът Джонатан „Belissimo“ Белис по време на старта на Season 12 на 7 януари.

Всички нейни скинове ще бъдат модернизирани с нови анимации и оборудване, за да изглеждат по-добре в League of Legends през 2022-ра.

Сподели новината в социалните мрежи:

Други новини

Riot обяви преработка на “Yuumi” през следващата година, но ще бъде ли достатъчна?

Riot Games заведе дело срещу NetEase за откраднат дизайн на герой от Valorant!

Team Liquid оставя “Bwipo” като стриймър в организацията, “Summit” ще заеме мястото му!