Twisted Fate е единственият герой със 100-процентов Pick/Ban статут в LEC и LCS!

Новият сезон даде старт на професионалните лиги по League of Legends във всеки един от големите региони, а ние бързо станахме свидетели на една доста разнообразна meta. Множество интересни избори на герои изпълниха десетките мачове, а ако някой иска да опровергае този факт, можем само да му припомним, че на Summoner’s Rift видяхме Singed и Zed като Support-герои през Spring Split 2022.

Има един шампион обаче, който доминира в почти всички региони – Twisted Fate.

Скандално известният картаджия в момента има 100-процентово присъствие в Pick/Ban фазата в LCS и LEC, според статистическите данни от играта. Той е бил избиран само в четири мача, като е спечелил два от тях и е бил баннат цели 26 пъти. При източните големи региони като LCK и LPL, процентът на премахване на Twisted Fate пада до 82 пункта, но това е така, защото в тези лиги са изиграни много повече игри. С други думи, там героят е бил баннат над рекордните 69 пъти.

twisted-fate

Огромният плюс на Twisted Fate се крие в неговата най-силна магия – Destiny, която има множество приложения, правейки го един от най-ефективните герои за използване в професионалните игри.

Въпреки че процентите вероятно ще паднат когато дойдат мачовете от втората и третата седмица на лигите, героят все пак ще остане един от най-добрите избори в света, освен ако не бъде “приземен” с някоя корекция в следващите пачове.

LEC Spring Split и LCS Lock In 2022 ще се подновят в петък, 21 януари.

Сподели новината в социалните мрежи:

Други новини

Riot обяви преработка на “Yuumi” през следващата година, но ще бъде ли достатъчна?

Riot Games заведе дело срещу NetEase за откраднат дизайн на герой от Valorant!

Team Liquid оставя “Bwipo” като стриймър в организацията, “Summit” ще заеме мястото му!