Два отбора си осигуриха място в плейофите на A1 Gaming League

Вчера станаха ясни имената на първите два тима, които се класираха за плейофите на първия CS2 турнир в A1 Gaming League за сезон 2024-2025. Това са GUN5 и Insilio.

След като досега натрупаха по 2 победи в рамките на Swiss формата на турнира, вчера двата състава получиха шансове да се борят постигане на ключовата победа #3, която да им гарантира място в топ 12 на състезанието.

GUN5 успя да се наложи с изключителна лекота срещу Into The Breach на българския стрелец Християн „REDSTAR“ Пиронков. Балканският състав на ITB взе само по 6 рунда на всяка от двете карти и определено не се наслади на добър ден, като нямаше отговор за отиграванията на GUN5 нито на Mirage, нито на Dust II.

Веднага след тази среща пък зрителите на A1 Gaming League наблюдваха сблъсъка между Insilio и шведите от Johnny Speeds. Сражението там протече в рамките на три карти, с ясно изразена доминация на картите, които тимовете си избираха. На Dust II, JS бе изключително далеч от своя съперник и въпреки че взе 9 рунда, сякаш бе ясно, че Insilio ще вземе триумфа за себе си. След това на Mirage ролите се размениха и Johnny Speeds победи с 13:9, за да се стигне до решаваща битка на Anubis.

Johnny Speeds разгроми противника си с 10:2 рунда през първото полувреме, но не спечели нито 1 рунд на СТ-страна и след 11 поредни взети рунда, Insilio се присъедини към GUN5.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини