След като отложи събитието за 2020 г. в Стокхолм, Швеция, поради пандемията от COVID-19, The International най-накрая трябваше да направи своя дебют в скандинавската страна миналата година. Проблемите с шведските власти обаче доведоха до провал на плановете и Valve трябваше бързо да "пресели" събитието в Букурещ, Румъния.
Китайският предшественик на приложението - Douyin - също предлага игри, а други компании като Facebook и Netflix вече правят набези в мобилния гейминг. TikTok също тества софтуер за стрийминг за игри със своето Live Studio.
Bel’Veth, която Riot Games нарича „Богинята на забвението“, дебютира с официалния си трейлър в YouTube канала на Riot. Тя е ужасяващо чудовище, способно да имитира човешки черти – но само като примамка, тъй като основната й мотивация е да заличи всички и всичко.
За да подпомогне развитието на играта, организацията вече привлече Пийт Хоули като свой главен продуктов директор. Хоули има богата история в разработването на игри и е известен с работата си по Burnout Paradise, LittleBigPlanet и Killzone.
На 17 май базираните в Истанбул полицейски власти от сектор Киберпрестъпления са провели вълна от акции, арестувайки 18 заподозрени, за които се твърди, че са свързани с турска схема за пране на пари в сайта. Заподозрените са обвинени в сътрудничество със стриймъри в Twitch, които имат голям брой последователи.
Играта стартира през август 2020-та и до този момент си имаше стартова цена, но откакто Epic закупи разработчика преди година, започнаха спекулациите, че студиото ще премине към свободната опция – нещо, което е невероятно успешно при Fortnite.