А1Gaming League Season 2022-2023

Какъв е новият формат на CS:GO?

Швейцарската (Swiss) системата е добре позната на всички фенове на CS:GO и затова A1 Gaming League също преминава към нея в новия си сезон!

Стартираме с 4 отворени квалификации, в които могат да се запишат абсолютно всички български отбори. Класиралите се на първите 4 места във всяка квалификация, общо 16 отбора, преминават към следващата фаза – A1 Gaming League Bulgarian Stage. В нея отборите ще изиграят цели 33 срещи, всички в BO1 формат. Първите 8 ще си разделят общо 4000 лева от наградния фонд или по-точно всеки ще заработи по 500 лева. Тогава тези 8 отбора ще се присъединят към 8 поканени (български и международни), за да продължат заедно към следващата фаза – A1 Gaming League International Stage (срещи в BO3 формат). Най-добрите 8 ще преминат към последното препятствие, а именно A1 Gaming League Championship Bracket. Отборите ще премерят сили в BO3 на директна елиминация, за да определят новият шампион.

Какво е Swiss Format?

Швейцарската система обикновено се използва в груповата фаза на събитие, за да стесни групата от отбори от шестнадесет на осем. Отборите играят в няколко рунда, докато или спечелят три мача, или загубят три мача. Това може да означава, че те играят общо три мача (без загуби) или могат да изиграят общо пет мача с три победи и две загуби. Както и всички други вариации помежду тях.

За първия кръг отборите са разпределни от 1 до 16, като първият е поставен да играе с последния, а вторият с предпоследния и т.н. Във всеки следващ кръг отборите ще бъдат изправени на случаен принцип срещу други отбори със същия рекорд като тях.

Това означава, че ако спечелите първия си мач, следващият ви мач ще бъде срещу друг отбор, който е спечелил първия си мач. За да спечелите три поредни мача, трябва да се изправите срещу все по-трудни отбори. На теория вашите опоненти стават по-трудни след всяка победа и по-лесни след всяка загуба. Това определя мястото ви сред шестнадесетте отбора. Вижте как изглежда схемата:

НАГРАДЕН ФОНД – CS:GO

1во място – 13 000 лева
2ро място – 7 000 лева
3то място – 3 000 лева
4то място – 3 000 лева

Какъв е форматът на League of Legends?

Миналогодишният формат се запазва напълно, но с една голяма подробност – вече няма да има поканени отбори! Всичките 8 позиции ще са отоврени и ще зависи изцяло от качествата на отборите, за да се класират за основната фаза. Ще се проведат 4 квалификации, като от всяка напред ще продължават по 2 отбора, общо 8, и именно те ще влязат в основната схема на A1 Gaming League, която вече познавате от Сезон 21-22.

НАГРАДЕН ФОНД – League of Legends

Абсолютно всеки отбор, който се класира за основната фаза, ще получи част от наградния фонд, самото участие гарантира на отборите по минимум 1000 лева.

1во място – 10 000 лева
2ро място – 5 000 лева
3то място – 3 000 лева
4то място – 2 000 лева
5то място – 1 500 лева
6то място – 1 500 лева
7мо място – 1 000 лева
8мо място – 1 000 лева