Какъв е новият формат на CS2?

Швейцарската (Swiss) системата е добре позната на всички фенове на Counter-Strike!

От октомври до декември CS2 турнирите ще се провеждат само между предварително поканени и добре познати на международно ниво отбори от България, Германия, Португалия, Дания, Швеция, Украйна и други. Поканените отбори ще бъдат общо 16 и ще се състезават в познатия за всички фенове на играта Swiss формат, което означава, че само 8 ще продължат напред, а във втория кръг на плейофите нови 4 поканени отбора ще се присъединят към тях. Наградният фонд ще бъде разпределен между най-добрите 4 отбора.

Какво е Swiss Format?

Швейцарската система обикновено се използва в груповата фаза на събитие, за да стесни групата от отбори от шестнадесет на осем. Отборите играят в няколко рунда, докато или спечелят три мача, или загубят три мача. Това може да означава, че те играят общо три мача (без загуби) или могат да изиграят общо пет мача с три победи и две загуби. Както и всички други вариации помежду тях.

За първия кръг отборите са разпределни от 1 до 16, като първият е поставен да играе с последния, а вторият с предпоследния и т.н. Във всеки следващ кръг отборите ще бъдат изправени на случаен принцип срещу други отбори със същия рекорд като тях.

Това означава, че ако спечелите първия си мач, следващият ви мач ще бъде срещу друг отбор, който е спечелил първия си мач. За да спечелите три поредни мача, трябва да се изправите срещу все по-трудни отбори. На теория вашите опоненти стават по-трудни след всяка победа и по-лесни след всяка загуба. Това определя мястото ви сред шестнадесетте отбора. Вижте как изглежда схемата:

НАГРАДЕН ФОНД – CS2

CS2 първи турнир (октомври-ноември)

1 място – 15 000
2 място – 8 000
3 място – 3 500
4 място – 3 500

CS2 втори турнир (февруари-април)

1 място – 15 000
2 място – 8 000
3 място – 3 500
4 място – 3 500