За лигата

A1 Gaming League 2021

 

А1 Gaming League e лига за електронни спортове, чиито финали през 2020 бяха проследени от над 100 000 зрители онлайн, а в рамките на 2019 тя привлече вниманието на над 9 000 участници от цяла България!

През сезон 2021 най-добрите отбори и играчи ще се борят за общия награден фонд от 50 000 лева! Всички желаещи могат да се състезават в основните игри от програмата на лигата - League of Legends (отборно), Counter-Strike:GO (отборно) и FIFA21 (индивидуално), и да събират точки по време на квалификациите в следващите месеци. Първите трима от всяка квалификация ще си поделят наградния фонд от 900 лева (отборни игри) и 500 лева (FIFA21). В колкото повече турнири се включват желаещите, толкова по-голям е шансът да стигнат до плейофи и финали. През пролетта на 2021 Гранд финалите ще изправят най-добрите един срещу друг в битка за титлата „Шампион на България“ и купата на А1 Gaming League. 

 

Допълнителни турнири 

По време на сезона в програмата ще бъдат включвани и допълнителни турнири по игрите DotA2, PESи Brawl Stars. За тях е предвиден отделен награден фонд от 5 000 лева. Всеки турнир предстои да бъде обявен. 

 

King of the Hill (KotH) 

Новото в сезон 2021 ще бъдат предизвикателствата King of the Hill (KotH) в League of Legends и CS:GO, в които организаторите ще дават шанс на различни отбори, независимо от точките им в класирането, да се изправят един срещу друг и да се състезават за награда. Първият King of the Hill ще изправи шампионите на 2020 срещу отборите, които спечелят първите квалификации по League of Legends и CS:GO през ноември. Наградният фонд за всяко предизвикателство ще бъде 500 лева.