Blizzard пуска Diablo Immortal за PC, заради борбата с емулаторите!

Diablo Immortal идва и за PC, обяви Blizzard рано сутринта в понеделник. Заедно с тази новина, студиото разкри множество промени, които потребителите на настолни компютри ще получат, като Joystick Support, UI Scaling и Cross Progression.

Освен всичко това, получихме отговор и на най-важния въпрос – защо PC-изданието на Diablo Immortal изобщо ще бъде създадено? Отговорът – за борба срещу емулаторите.

„От една страна, ние смятахме, че няма да бъде справедливо да пуснем игра, първоначално проектирана за мобилни устройства, на компютър… От друга страна, искахме да се уверим, че Diablo Immortal ще достигне до възможно най-много играчи – особено нашите най-отдадени PC-фенове! Решаващият фактор беше, че знаехме, че много от вас ще се опитат да играят тази игра чрез емулатор, което ни поведе към изграждането на едно по-добро изживяване за вас“. – заяви Blizzard.

immortal-pc

Откровеният отговор на студиото относно емулацията е доста голям напредък, ако го сравним с великата фраза: „Хора, нямате ли телефони?“ от анонса на Immortal през 2018 година.

Наред с извинението на Blizzard в началото на живото предаване, относно разкриването на World of Warcraft: Dragonflight миналата седмица, вече можем да забележим прогреса на компанията в отношенията с феновете.

И ако съобщението за Diablo Immortal на BlizzCon от 2018 г. беше връхната точка на високомерието на Blizzard, новината от понеделник може да даде на играчите вяра, че поне по отношение на разработката на играта, студиото е послушало верните си фенове.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини