„Capcom Cup“ наближава и вероятно ще разкрие жадуваната дата за рилийз на Street Fighter 6!

Capcom Cup IX най-накрая ще се проведе, като компанията потвърди, че последното състезание по Street Fighter V ще се състои в Холивуд от 12 до 19 февруари.

Точно така, за първи път от три години, Capcom Cup се завръща и ще събере най-добрите играчи в света заедно. Хайпът е още по-голям, защото се очаква както излизането на следващата част на франчайза, така и най-накрая разкриването на датата, на която тя ще види бял свят.

Знаем със сигурност, че това ще бъде последната купа на Capcom, на която ще се играе Street Fighter V, освен ако някое огромно забавяне не удари новото издание изневиделица, въпреки че вече това е малко вероятно. Играта, обаче, все още е в списъка за Evo Japan 2023, което ще се проведе от 31 март до 3 април.

capcomcup

SFV беше пуснат на 16 февруари 2016 г., три месеца след приключването на Capcom Cup 2016, докато SFIV беше пуснат същата седмица през февруари 2009 г. – като датите варират между 12 и 20 февруари в зависимост от региона.

Изхождайки от старта на SFV, включително последващите му версии, които също стартираха през първите два месеца на годината, SF6 може или да стартира веднага след Capcom Cup IX, или ще се появи два до три месеца по-късно, точно както направи предшественикът му.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини