Да напуснеш работа, за да играеш всеки ден игри

26-годишният Том Келси от Линкълн, Англия е едно от утвърдените имена в платформата за стрийминг YouTube. Каналът му, посветен на поредицата за Football Manager е с над 100 хил. последователи, а самият Келси е сред онези хора, които са превърнали хобито си в професия. Докато е студент в Нотингам Трент Юнивърсити, Том започва да играе една от игрите на Sports Interactive и създава канал, в който публикува видео клипове от играта.

„С това, че каналът ми стана по-популярен и повече хора започнаха да го гледат, се появи възможността да печеля пари от рекламите, които те виждаха. Изведнъж се зароди идеята един ден това да се превърне в пълноценната ми работа“, споделя Келси пред Би Би Си.

През август миналата година той успява да реализира мечтата си и напуска общината, където работи, за да се отдаде изцяло на работата като content creator. „Парите, които си изкарвам сега са два пъти повече, в сравнение с времето преди да имам YouTube канала. Но най-хубавото е, че сам съм си шеф, не работя за никого и сам правя изборите си. Лесно мога да прекарам 50-60 часа на седмица, играейки Football Manager. На някои хора ще им се стори странно, но за мен е същинска мечта“.

 

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини