Microsoft и Sega с ключово партньорство при разработката на игри от ново поколение!

Microsoft и Sega ще работят в тясно сътрудничество по няколко бъдещи проекта. И двете компании са се съгласили на нов стратегически съюз, който ще позволи на Sega да разработва мащабни глобални игри, използвайки cloud-платформата на MicrosoftAzure. Това ще бъде част от инициативата на Sega – „Super Game“, която компанията използва, за да даде приоритет на важни области за нови, иновативни заглавия – с ключови фокуси върху глобалното използване.

Azure е облачната услуга на Microsoft, която осигурява поддръжка за софтуер, платформи и различна инфраструктура. Наред с другите си приложения, компанията използва Azure, за да подобри своята Cloud Gaming-среда и производителност на мобилни устройства, PC и Xbox. Работейки заедно, двете компании ще определят технологичните тенденции в гейминг индустрията, ще оптимизират различни процеси на разработка и ще използват облачните технологии на Azure, за да предоставят развиващи се и разнообразни игрови изживявания на играчите по целия свят.

microsoft-sega

„С голямо удоволствие обявяваме, че обмисляме нов стратегически съюз с Microsoft, чрез който да помогнем за развитието на новата инициатива на Sega – „Super Game“, както и да изградим среда за разработка на игри от следващо поколение. Желанието ни е нашите заглавия да донесат радост на феновете по целия свят, затова се стремим да изградим съюз, който да използва както мощните възможности за разработка на игри на Sega, така и най-модерните технологии и среда за разработка на Microsoft.“ – заяви Юкио Сугино, президент и главен оперативен директор на компанията.

Това партньорство също така дава на Microsoft голям и утвърден партньор в бранша, който движи бъдещето на игрите и ще се облагодетелства още повече от технологията, която Azure предоставя.

Sega има емблематична роля в игралната индустрия и беше страхотен партньор през годините! Очакваме с нетърпение да работим заедно, докато те изследват нови начини за създаване на уникални игрови изживявания от бъдещето, използвайки облачните технологии на Microsoft. Заедно ще си партнираме в създаването, хостването и управлението, с цел да добавим повече стойност както за играчите, така и за Sega.”

Повече подробности за това потенциално партньорство могат да бъдат споделени в близко бъдеще, но всичко показва, че и двете компании са много отворени за работа помежду си извън нормалното издаване на игри. Новината, разбира се, не означава, че Microsoft води преговори за придобиването на Sega в каквото и да е качество, тъй като мнозина в социалните медии вече спекулират след съобщението.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини