Niantic пуска на пазара NBA-игра с разширена реалност!

Разработчикът на Pokémon GoNiantic – обяви още една нова игра, като този път студиото поглежда към света на баскетбола. Заглавието е NBA All World, а играта ще включва и елементи с разширена реалност.

Може би се чудите как точно ще работи това? NBA All World прилича много на другите издания на Niantic, като и този път картата около вас ще се запълва с различни интересни места. Разликата тук е, че всички те ще са с баскетболна тематика, вместо с познатите ни Pokémon.

„Ние превръщаме света около вас в баскетболна вселена или това, което аз лично обичам да наричам превръщане на реалния свят в баскетболен парк! Сега местата и обектите в реалния свят ще станат предмети във видеоигрите; магазинът близо до вас ще се превърне в място, на което можете да съберете издръжливост за вашия играч в НБА, магазинът за спортни стоки зад ъгъла е мястото, където можете да вземете най-новата марка обувки, за да персонализирате играчите си.”

/Маркъс Матюс – продуцент/

niantic-nba

Подобно на другите игри на студиото, една от целите на играта е да накара играчите да бъдат активни навън. „Местоположението има значение“, казва Матюс.

Така че това, което няма да можете да направите, е да седите вкъщи и да играете срещу приятеля си, който е в друг град. All World идва както за iOS, така и за Android, а Niantic казва, че се очаква да стартира през следващия сезон на NBA.

В допълнение към съществуващите игри като Pokémon Go и Ingress, разработчикът стартира Pikmin Bloom миналата година, работи върху игра за виртуални домашни любимци, наречена Peridot, а също така и върху игра от сериите Transformers, която е в процес на разработка.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини