Сделката между Microsoft и Activision Blizzard е на път да пропадне?

Според скорошна информация от първото предварително изслушване по сделката на Microsoft с Activision Blizzard стана ясно, че компанията на Гейтс и Алън възнамерява да продължи напред и да се откаже от договора, ако FTC (Федералната търговска комисия) не може да достигне до решение по този казус.

Главният адвокат на Microsoft, Бет Уилкинсън, допълни в предварително изслушване, че след като компанията му и Activision Blizzard успеят да договорят всички параграфи, сделката ще продължи в следващия си етап. Тъй като до момента все още има различни пречки, компаниите предполагат, че това ще доведе до FTC да отнесе случая до чак до Федералния съд.

ms-activision

Уилкинсън също така заяви, че ако Activision Blizzard изработи някакви средства за защита с Европейската комисия (ЕК) или Органа за конкуренция на пазара (CMA) на Обединеното кралство, те също ще предложат тези средства на Федералната търговска комисия.

Сделката е в процес на преразглеждане в Европа и Обединеното кралство и можем само да се надяваме, че тя ще бъде решена и ако има подходящи корективи, FTC ще бъде снисходителен и ще позволи тя да се финализира.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини