Скоро излиза AMD Radeon RX 6400 GPU, но не очаквайте нещо специално!

Бюджетните видеокарти AMD Radeon RX 6400 изглежда са готови за своя рилийз на пазара и въпреки че все още няма официално потвърждение от AMD, някои търговци започнаха да ги предлагат. Различни магазини в страни, включително Китай, Аржентина и Сингапур, вече са качили обяви за „бебетата“ на AMD.

MSI Radeon RX 6400 Aero ITX идва с 4GB GDDR6 памет и със 64-битов интерфейс. Изходите са DisplayPort 1.4a и HDMI 2.1.

Самият графичен процесор е вариант на Navi 24. Това е по-малката версия на графичния процесор, който захранва RX 6500 XT карти. Чипът включва 768 шейдърни модула и се предлага с мощност на платката от 53W, което означава, че не изисква външни PCIe захранващи конектори, а охлаждането е low profile на един слот.

AMD-Radeon-RX-6400

За съжаление RX 6400 наследява и слабостите на RX 6500 XT. Липсва му пълнофункционален медиен енкодер и декодер, което ще ограничи привлекателността му за потребителите на HTPC. Ограничената поддръжка за Dual Display и ограничение за PCIe x4 (сякаш някой ще билдва подобна конфигурация с тази карта) слагат още допълнителни минуси.

Не се очаква и особено поразяваща производителност. Всъщност това ще бъде трудно изпитание в сравнение с интегрираната графика на сравнително мощните APU на AMD.

Въпреки това, ниската консумация на енергия, разумната производителност в по-старите игри и лекотата на инсталиране в системи със слаби захранвания ще запълнят тази ниша. Разбира се, не очаквайте да играете Cyberpunk 2077 с Ray-Tracing на 4K резолюция.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини