Родната A1 Gaming League се завръща на 28-ми септември с нов сезон

Топ геймъри от България и Европа ще спорят в турнири по Counter-Strike 2 и League of Legends

Най-голямата лига за електронни спортове в България стартира нов сезон! A1 Gaming League се завръща в уикенда 28-29 септември, а в лигата отново има две дисциплини – Counter-Strike 2 и League of Legends, в които български и международни геймъри ще мерят сили.

В събота, 28-ми септември, започва първият CS2 турнир за новия сезон. Участват 20 отбора, които са предварително поканени. Четири от тях ще се включат директно от плейофите, а шестнадесет  ще започнат битката от груповата фаза, по познатия швейцарски формат. Отборите играят, докато не спечелят или не загубят три мача. Загубилите отпадат, спечелилите се класират за директните елиминации. Финалът на турнира е насрочен за 24-ти ноември. Победителят ще грабне над 15 хил. лв. от предвидения за този турнир награден фонд на обща стойност 30 хил. лв.

Мачовете от A1 Gaming League 23-24 бяха наблюдавани от над 300 хил. души от България и цяла Европа, в гейминг платформата Twitch.tv. Най-интересните срещи се излъчиха и в ефира на MAX Sport, с което популярността на лигата, добила международни мащаби, продължи да расте. A1 Gaming League се провежда с подкрепата на А1 , Samsung, Lenovo, Monster Energy, TP-Link, Happy Доставка и Hellcase.

През декември и януари феновете на електронните спортове ще могат да се насладят и на двубоите по League of Legends. Там някои от най-добрите родни състезатели ще се борят за званието League of Legends шампион на България, както и за премия от наградния фонд на обща стойност 10 хил. лв.

Веднага след края на състезанието по League of Legends, в първия уикенд на февруари, започва втори, идентичен с първия, CS2 турнир, в който отново ще участват 20 състава.

A1 Gaming League се организира от Key Events & Communication.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини