Новият сезон на A1 Gaming League започва с премиера на Counter-Strike 2 и награден фонд от 70 000 лева!

A1 Gaming League обяви нов сезон, който стартира ударно още този уикенд – 7 и 8 октомври! Най-голямата лига за електронни спортове в България изчака до последния момент, за да разбере дали ще може да добави новата световна мания, Counter-Strike 2 в програмата си. След като стана ясно, че играта вече е готова за състезателен формат, именно с нея ще стартира и новият, още по-интригуващ сезон на A1 Gaming League. Наградният фонд вече стигна до убедителните 70 000 лева, след като към познатите партньори на лигата Monster Energy, TP-Link и Ozone се присъединяват и технологичният гигант SAMSUNG и популярната у нас верига ресторанти Happy.

Разликата с последното издание на лигата ще бъде в програмирането на състезанията – началото ще бъде с нашумялата Counter-Strike 2, а месец януари 2024 ще бъде завладени изцяло от най-добрите League of Legends играчи в България.

A1 Gaming League доби сериозна международна популярност в последните години и редица чуждестранни отбори заявиха желание да се включат в нея. От октомври до декември CS2 турнирите ще се провеждат само между предварително поканени и добре познати на международно ниво отбори от България, Германия, Португалия, Дания, Швеция, Украйна и други. Поканените отбори ще бъдат общо 16 и ще се състезават в познатия за всички фенове на играта Swiss формат, което означава, че само 8 ще продължат напред, а във втория кръг на плейофите нови 4 поканени отбора ще се присъединят към тях. Наградният фонд ще бъде разпределен между най-добрите 8 отбора, като точното разпределение на сумите, можете да видите на сайта.

Очаква се състезанията да продължат до април месец 2024. Програмата с всички срещи предстои да бъде обявена.

През месец януари ще се състоят общо 6 турнира по League of Legends, които ще завършат с полуфинали и финали между отборите, спечелили най-много точки в срещите. Разликата с предходните сезони е, че шампионът от всеки турнир и подгласникът му ще печелят парични награди още по време на сезона. Като на финалите отборът победител и класиралият се на второ място ще си поделят наградата от 7 000 лева. Точното разпределение на наградите ще откриете тук.

През миналия сезон мачовете на A1 GL бяха гледани от над 170 000 души в най-голямата стрийминг платформа за геймъри Twitch TV, а част от най-интересните мачове бяха излъчени и в ефира на спортните канали MAX Sport.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини