100 фрага от „ZywOo“ и титла за Vitality в Кьолн

Team Vitality победи NAVI във финала на CS2 турнира IEM Кьолн 2024 и стана шампион в „катедралата“ на Counter-Strike, LANXESS Арена. Това е първата титла за 2024-та на френския тим, а тя донесе и сбъдната мечта за лидера на тима. След 3 опита Дан „apEX“ Мадесклер най-накрая завоюва отличието, което от десетилетие му се изплъзваше.

В страхотния финален сблъсък Team Vitality поведе с 1:0 срещу украинския тим, след успех с 16:14 на Nuke. NAVI обаче успя да изравни резултата, след 13:10 на Dust II. Последва същински маратон на Mirage. Картата донесе цели три тайбрека, но в крайна сметка Vitality спечели с 22:20 рунда, преди на Inferno окончателно да триумфира с 13:9.

Над всички в мача бе суперзвездата на Vitality – Матийо „ZywOo“ Ербо, който завърши с умопомрачителните 100 убийства! Невероятното представяне на снайпериста му донесе и наградата за MVP. Това бе 20-та индивидуална награда в кариерата на френския състезател.

Vitality спечели 400 хил. долара от наградния фонд и се класира за IEM Катовице 2025, както и за BLAST Premier: World Final 2024. А освен това „пчеличките“ поставиха и под сериозен въпрос мястото на върха в ранглистата на NAVI. За украинската организация остана втората награда – 180 хил. долара.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини