Activision Blizzard уволнява служители, въпреки че Call of Duty донесе $3 милиарда приходи за 2020!

Едно от студиата, отговорни за успеха на Call of Duty, е уволнило своите QA-тестери, които са работили по играта, донесла на Activision Blizzard над $3 милиарда приходи през през 2020 година. Raven Software и неговите разработчици са известни с работата си по Call of Duty : Black Ops – Cold War и CoD: Warzone, но странно защо са освободили една трета от своите QA-тестери през последните дни, които са били на трудов договор, според доклади на The Washington Post и Kotaku.

Един от мениджърите на студиото – Остин О’Брайън заяви, че членовете на екипа са били призовавани на индивидуални срещи, за да им се каже дали ще продължат работа в компанията след 28 януари. Съобщава се, че досега Raven Software е уволнила около една трета от своите QA-тестери или около 12 човека, но е възможно и повече служители да ги последват. The Washington Post цитира анонимен информатор, който е заявил, че на всички е казано „не сте направили нищо лошо“, след което са били освободени от работа.

cod-blizzard

A Better ABK, група за подкрепа на служители и работници разкри още, че много от служителите са се преместили в Уисконсин заради работата, а сега не получават помощ от компанията-майка Activision Blizzard. Репортер на Bloomberg пък писа, че някои QA-тестери, с които е разговарял, все още не знаят какво ще случи с кариерата им до следващата седмица, което вероятно означава, че ще трябва да изтърпят един неудобен уикенд, преди да разберат дали ще трябва да прекарат празничните дни в търсене на работа.

Activision Blizzard вече показа грозен модел при съкращаването на работници по време на процъфтяващ бизнес. През 2019 година компанията уволни около 8% от служителите си, след като главният изпълнителен директор Боби Котик обяви, че финансовите й резултати за 2018-та са най-добрите в историята на компанията. Съобщава се още, че през юни, Котик е получил $155 милиона след гласуване на акционерите – няколко месеца преди това компанията уволни около 50 служители, които изпълняваха различни задачи, като им даде три месечни заплати обезщетение и $200 в Battle.net Gift Cards (смях?).

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини