Valve разкри, че DayZ и пет други игри вече имат работещ анти-чийт за Steam Deck!

Преносимата конзола на Valve – Steam Deck, няма да получи ексклузивни игри, но бавно запълва дупките в своята библиотека с Windows-заглавия. Компанията заяви, че Arma 3, DayZ, Unturned и Planetside 2 вече имат функциониращ анти-чийт BattlEye, когато използвате Proton, за да играете Windows-игри под Linux. Това прави общо шест игри, като включим и Ark: Survival Evolved и Mount & Blade II: Bannerlord.

Тази съвместимост е важна за Linux като цяло (и специално за преносимия Steam Deck), тъй като Windows-заглавията няма как да бъдат играни, освен ако не работят с Proton, а е вече известно, че анти-чийтът се включва допълнително. Epic Games заяви, че активирането на Easy Anti-Cheat (EAC) в Proton трябва да отнеме само няколко щраквания, и че ще е лесна работа за разработчиците да го внедрят, а от Valve се изхвърлиха, че активирането на BattlEye е толкова лесно, колкото изпращането на имейл.

steam-deck-anti-cheat

И все пак, разработчиците, отговарящи за много от най-добрите игри в Steam, не желаят или не могат да потвърдят дали действително ще „изпратят този имейл“ или ще направят тези „няколко щраквания“, включително Bungie, Crytek, EA, Krafton, Microsoft и Ubisoft.

Ясно е, че много от топ заглавията ще работят на Steam Deck, но до този момент нямаме потвърждение дали Apex Legends, Destiny 2, Halo или PUBG ще бъдат сред тях, например.

Epic също до този момент не се ангажира с Fortnite, въпреки че активира Easy Anti-Cheat за Proton.

Да не забравяме, че Fortnite не е заглавие на Steam и Epic вижда Valve също и като конкурент.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини