Акциите на Activision Blizzard с невиждан спад за последните 13 години!

Акциите на Activision Blizzard се намират в период на нещо като разпродажба, според статистика, директно предоставена от фондовите борси. Ценните книжа са загубили повече от 14% от стойността си в сряда – най-лошият ден за компанията от ноември 2008 година. Всичко това се случва точно след като Activision Blizzard обяви, че ще се случат забавяния за бъдещите франчайзи Overwatch и Diablo.

Потребителската база на Activision обаче, е нараснала до 119 000 000 геймъри в сравнение със 111 000 000 преди година. Оригиналното подразделение Blizzard също е увеличило ангажираността и приходите благодарение на успешния старт на Diablo 2: Resurrected.

blizzard-stocks

Именно Diablo 2: Resurrected помогна за стабилността на активната потребителска база на Blizzard с цели 26 милиона активни геймъри, в сравнение с 30 милиона преди година.

Сътресенията за компанията обаче, не липсваха през цялата година. Activision Blizzard също се бори и с множество обвинения и заведени дела за сексуален тормоз и дискриминация, които доведоха до уволнения през последното тримесечие и до доста негативизъм като цяло.

В момента Activision е с най-лошо представяне сред топ-компаниите в сферата на видеоигрите. Акциите на студиото са спаднали с 28% през тази година, докато конкурентите Take-Two Interactive и Electronic Arts, които също бележат спад, са в малко по-добра позиция от Activision.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини