Sony отново спира производството на PS5 заради недостига на чипове!

PlayStation 5 на Sony може да не успее да подобри рекорда за продажби за първата година, в сравнение с бройката продажби на PS4, поради продължаващия недостиг на чипове, според Bloomberg. Съобщава се, че компанията е преосмислила плановете си за производство и е намалила първоначалните 16 милиона бройки до 15 милиона. Тази новина е изключително лоша, тъй като вероятно ще попречи на много хора да вземат PS5 преди и по време на коледните празници.

Новините разкриват, че Sony има проблеми не само с доставката на части, но и с логистиката им, според доверени източници на Bloomberg. Проблемите се дължат отчасти и на неравномерно ваксинираното население в държавите, в които Sony произвежда чипове, както и на недостиг на основни части за тях.

playstation5

Ситуацията се отразява на други производители на конзоли като Nintendo и дори засегнаха пускането на изцяло новата конзола Steam Deck на Valve. Стигна се дотам, че според съобщенията на доста производители, продажбите постепенно се преместват повече към геймърските конфигурация, отколкото към конзоли поради липсата им на пазара.

Март е все още далеч, така че Sony все още може да успее да оправи ситуацията с продажбите и производството. Въпреки това, докладът е доста зловещ, защото пристига точно преди Коледа, което със сигурност ще доведе до лиспваща стока по витрините на магазините.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини