Apex Legends зарадва ЕА с приходи от $2 милиарда само за 3 години!

Electronic Arts отчете силни резултати в продажбите за 2022 година, благодарение на мощните си заглавия като Apex Legends и FIFA.

При обявяването на приходите, Крис Су, който е финансов директор на EA, съобщи на инвеститорите, че Apex продължава да осигурява умопомрачителни доходи за компанията.

Той потвърди, че играта вече е надхвърлила цифрата от $2 милиарда , което означава, че шуутърът е успял да ги „навърти“ за около три години.

apex2billion

Apex Legends продължава да се развива с ураганни темпове за заглавие, което е излязло преди три години. През последната фискална година Крис Су съобщи, че приходите на играта са се увеличили с 40% в сравнение с предходната година, а Сезон 12 е бил най-успешният досега. Ръководителите очакват, че франчайзът ще прави милиард долара годишно.

Шефовете в EA определено са настроени позитивно за бъдещето на играта и разчитат на пускането на мобилната й версия по-късно този месец, за да осигурят допълнително увеличение на приходите както на франчайза, така и на компанията през следващата фискална година.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини