Blizzard почти изцяло замрази разработката на Heroes of the Storm!

През 2018 година Blizzard премести част от екипа от разработчици на Heroes of the Storm и прекрати своята официална лига, Heroes Global Championship, от който факт професионалните играчи не останаха особено развълнувани.

В началото на 2019-та, компанията се отърва и от платените Loot Boxes, оставяйки опцията за закупуването им с валутата от играта.

Въпреки че Heroes of the Storm отдавна е смятана за „мъртва игра“, периодичното й развитие продължаваше, макар и с по-бавен ритъм и добавянето на нови герои (като Qhira и Mei от Overwatch), както и разни малки събития.

hots-development

Последната актуализация обаче обяви, че играта вече няма да получава ново съдържание, въпреки че безплатните ротации на герои и пачовете за баланс ще продължат.

„Продължавайки напред, ще поддържаме HotS по начин, подобен на другите ни дългогодишни игри, StarCraft и StarCraft II. Ще продължим със сезоните и ротациите на героите, а магазинът в играта ще продължи да функционира. Нямаме планове за добавяне на ново съдържание, а бъдещите корекции ще се фокусират предимно върху устойчивостта на клиента и коригирането на грешки, като актуализациите на баланса ще идват при необходимост.“ 

Публикацията в блога на Blizzard завършва с думите:

„На нашата Heroes-общност казваме „Благодарим!“. Вие продължавате да бъдете една от нашите най-страстни общности, подкрепящи и отдадени към играта!“

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини