България се изкачи в Дивизия 1 на предквалификациите за FIFAe Nations Series 2022!

Българският представителен тим по електронен футбол на FIFA22 се изкачи в Дивизия 1 още през първата седмица на предквалификациите (Play-Ins) за FIFAe Nations Series 2022, организирани от световната футболна асоциация ФИФА. Националите, в състав Георги Георгиев (jorjewin), Сезер Сабриев (BGsanchez) и Иван Чуров (DrNightWatch), завършиха на второ място от седем състава в крайното класиране на Дивизия 2 на втори европейски поток, наричан от организаторите Конференция 2. Заемането на едно от първите три места в дивизията даде на българския тим възможност за промоция в по-високото ниво на конференцията.

Представителният отбор на България събра актив 24 точки от всичките 12 мача, които трябваше да изиграе по програма в първия от четирите турнира на Play-Ins, провеждани във формат двама срещу двама на конзола PlayStation 5. Всички двубои между съперниците се провеждат в 2 мача. Във втория ден на състезанието националите записаха последователно по едно равенство и една победа срещу тимовете на Словакия (2:2, 5:2) и на Испания (2:2; 2:0).

jorje-sanchez

На първо място в Дивизия 2, с актив 25 точки, завърши тимът на Шотландия, който е единственият победил българските състезатели и то в двата мача. На трето място завършиха испанците с 22 точки, следвани от Естония (17 т.), Словакия (15 т.), Исландия (13 т.) и Северна Ирландия (0 т.), които загубиха служебно всичките си срещи, заради отказ от участие на един от играчите.

В Дивизия 1 на Конференция 2, освен Шотландия и Испания, националите ще срещнат още Швеция, Германия, Португалия, Италия и Русия. До края на зимния сезон ще се изиграят още 3 турнира Play-Ins. Ако в края на предквалификацията българите завършат на първо място в Дивизия 1, те директно ще се класират за FIFAe Nations Series 2022. Напред продължават и двата най-постоянни отбора според ранглистата от четирите турнира. Ако не покрият тези условия, националите ще се включат в същинските квалификации за престижния международен форум през пролетта.

Сформирането на български национален отбор стана възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите Спортс Мениджмънт България и Кий Ивентс енд Комуникейшън.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини