Tencent придоби Turtle Rock Studios – създателите на Back 4 Blood!

Tencent не спира да увеличава своя голям списък от студия за видеоигри, този път придобивайки Slamfire, компанията-майка на разработчиците на Back 4 Blood – Turtle Rock Studios. Turtle Rock ще си остане и ще работи в Калифорния, като настоящият екип от ръководители ще продължи да управлява студиото, след направено съобщение пред медиите.

Tencent стои зад някои от най-големите игри в световен мащаб. Китайският холдинг притежава студиото зад изключително популярната MOBA League of Legends; както и това на мобилните хитове Call of Duty: Mobile, Honor of Kings и Pokémon Unite. Освен това гигантът има 40% дял в Epic Games, студиото зад Fortnite и Unreal Engine.

back4blood-1

По всичко личи, че холдингът се стреми да стъпи здраво на много територии след значителните инвестиции само тази година, които включваха още придобиване на британското студио за игри Sumo, закупуване на мажоритарен дял в Don’t Starve Klei Entertainment и вземане на по-малки дялове в Playtonic, Bohemia Interactive, Dontnod и Remedy Entertainment.

Въпреки че не е ясно какво точно следва за Turtle Rock, студиото се изказа, че ангажиментът към Back 4 Blood (която получи голяма актуализация точно тази седмица) остава и ще се работи с пълна сила. С придобиването от Tencent, разработчиците заявиха, че вече могат да направят нещо, което никога досега не са правили като студио: да превърнат вселената, която са създали, в дългогодишен франчайз, който да се мери с най-добрите.

Това пряко касае играта Back 4 Blood, която се очаква да се пораздвижи доста в близко бъдеще.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини