Corsair обяви финансови загуби за първото тримесечие на 2022 година!

Технологичният пазар не се справя много добре в момента, след като наскоро претърпя един от най-големите спадове в историята си. Въпреки че много от хората намират тази мини-криза за нещо нормално след годините на бума в пандемията, все пак подобна ситуацията не е никак приятна.

Corsair, едно от най-известните имена в индустрията обяви, че също търпи немалко количество финансови щети. Очакват се предварителни загуби между 10 и 11 милиона долара за тримесечието, приключило на 30 юни 2022 г.

corasairloss

Анди Пол, главен изпълнителен директор на компанията, заяви:

„Първата половина на годината беше труден период, както очаквахме, с макроикономически насрещни ветрове, засягащи потребителските разходи за оборудване за игри, особено в Европа. Това доведе до натрупване на инвентар както в нашите складове, така и по каналите за търговия на дребно, което накара партньорите ни да забавят поръчките, докато изчистят този излишък.“

След огромния растеж от продажбите на персонални компютри, подобен балон, който се пука, е абсолютно в рамките на нещата. Пазарът на игри очаква продукти от следващо поколение. Това със сигурност ще бъде от полза за Corsair, тъй като по-мощните карти изискват захранващи устройства с по-висока мощност, а и не само.

Продажбите на DDR5 от портфолиото на компанията могат да се увеличат само след пускането на пазара само на DDR5 Zen 4, а новите системи се нуждаят от кутии за компютри, в които да бъдат позиционирани компонентите.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини