„Mirage“, „Inferno“ и „Dust 2“ са трите най-популярни карти в CS:GO и за тази година!

Mirage, Inferno и Dust 2 са три от най-популярните карти в историята на CS:GO – и това не се е променило през 2022 г. Емблематичните локации все още са три от най-играните в matchmaking-a, според сайта за статистика leetify.

Предоставените данни идват от 5,2 милиона MM-мачове, анализирани от януари до края на месец юни.

Mirage заема първото място в списъка, като картата е играна в 29,6% от мачовете, което е малко над 1,53 милиона игри общо. Inferno и Dust 2, съответно втората и третата най-играни карти, са значително под първото място с 20,7% и 20,5% на избор.

Четвъртото и петото място са заети от Nuke и Overpass, със съответно 8,1% и 6,8%. Надолу в таблицата откриваме и Cache, която вече не е в официалния набор от карти на турнира, с 5,7%.

Накрая, разбира се, остават Vertigo, Ancient и Train.

csgomaps

Dust 2 и Inferno са карти, които бяха официално преработвани през последните няколко години. Първата беше обновенa през октомври 2017 г., докато втората беше пипната от разработчиците година по-рано, през октомври 2016 г. След техните актуализации те бяха бързо добавени отново към официалния набор от карти.

Mirage е карта, която все още не е преработена официално, въпреки някои от недостатъците си. Молбите към Valve са покачват с всеки изминал ден, а желанието на феновете, компанията да се намеси и да направи промени в любимата карта, може и да бъде чуто съвсем скоро.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини