Elden Ring стартира! Ето всичко, което трябва да знаете за играта!

Elden Ring най-накрая стартира. Смятаната за най-очаквана видеоигра на 2022 г. вече е на пазара за конзоли и компютри по целия свят. Ние сме се постарали да ви представим всичко, което трябва да знаете за най-новото заглавие на FromSoftware.

Какво всъщност е Elden Ring?

Играта е създадена благодарение на великите умове Хидетака Миядзаки и Джордж Р. Р. Мартин. Жанрът е Action RPG, а действието се развива в мрачния фантастичен свят Lands Between. Управляван от велики герои, наследили кръвта на Queen Marika the Eternal, царството е обширно и разбира се, дом на враждебни същества.

Вие играете като потомък на Tarnished, група герои, някога прогонени от тези земи. Сюжетът е съсредоточен около титулярния Elden Ring, мощен артефакт, който е разбит на парчета и изпратен в различни области по света. Целта е да се намерят парчетата и да се възстанови пръстена в първоначалното му състояние, а притежателят му да стане Elden Lord.

FromSoftware този път въвежда система с отворен свят, позволяваща на играчите да изследват земите по собствено желание и бавно да напредват към целта си. Има и карта, на която всеки може да маркира т. нар. beacons или да пътуват бързо до определени checkpoint локации.

eldenring

За по-бързо обикаляне ще разполагаме и с Torrent, нашият кон, който може да бъде призован и да бъде язден по всяко време и навсякъде, с изключение на областите в подземията. Конят позволява плавно движение по време на битки и ви позволява да падате от големи височини, без да се притеснявате, че ще умрете – при условие че натиснете бутона за скок в точното време, за да прекъснете падането.

Героят ви може да бъде напълно персонализиран, от външен вид до броня и оръжия. Има разнообразие от предварително зададени класове, от които да избирате, като воини и заклинатели – или можете да овладеете по малко от всичко, за да изградите своя персонаж по начин, който отговаря на вашия стил на игра.

Други допълнения включват изработване на оръжия и възможност за призоваване на духове, които да ви помогнат в битките. Co-Op Multiplayer-ът пък ви улеснява пътуванията ви, позволявайки на приятел да се присъедини към вас в преследването и да ви помогне да унищожите повече врагове.

Кога излиза Elden Ring във всяка страна?

FromSoftware стартира Elden Ring в разпределен формат, което води до старт на играта в неравномерни часови зони и дати. Зарадвани бяха първо феновете в Нова Зеландия, като те вече обикалят по Lands Between.

В Twitter пък има карта, която показва точния старт по зони и часове.
Ето я и нея:

elderingmap

Колко ще струва Elden Ring?

Първоначално FromSoftware имаше само едно издание, налично за закупуване, но сега има няколко. Стандартното издание, което съдържа основната игра, е на цена от $59,99 за Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 и Windows PC чрез Steam.

Следва Deluxe Edition, който идва с дигитален артбук и оригиналния саундтрак. Във всички платформи, Playstation, Xbox и Steam, това е на цена от $79,99.

The Elden Ring Collector’s Edition е следващото в пакета и може да бъде закупено само от официалния уебсайт на Bandai Namco, в избрани региони на Amazon и магазини около вас. Той идва с 9-инчова статуя на Malenia, ексклузивна корица от стоманена книга за вашия CD, 40-Pages Artbook с твърди корици, дигитален саундтрак и всички гореспоменати бонуси. Това е с цена от $189,99.

И накрая, има колекция Premium, която включва всичко, споменато по-горе, и добавя към нея копие в мащаб 1:1 на шлема на Malenia. Това може да бъде закупено само от официалния онлайн магазин на Bandai Namco и е на цена от $259,99.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини