Гейб Нюъл: „50% от транзакциите бяха фалшиви, когато Steam прие Bitcoin-плащания“!

Bitcoin и Steam се „запознаха“ преди 6 години, но „връзката“ им не продължи особено дълго. Криптовалутата беше въведена като метод за плащане в платформата през април 2016 г. и премахната през декември 2017 г. поради нестабилността на цената и значителното увеличение на таксите за обработка на транзакции в биткойн мрежата.

Съвсем наскоро Valve ядоса част от феновете на криптовалутите, като забрани валутата и NFT-игри от магазина. През изминалата седмица президентът на ValveГейб Нюъл – даде интервю и изказа мнението си за криптото като цяло.

gabenewell

„Имахме доста проблеми, когато започнахме да приемаме криптовалути като опция за плащане. 50% от тези транзакции бяха измамни, което е умопомрачителна цифра. Това бяха клиенти, които не искахме да имаме. Никой не иска да има. Колебанията в стойностите на биткойна са пълен кошмар – хората не са доволни, когато една игра струва $10 днес и $100 на следващия ден.“ – заяви той.

Мнението му относно крипто-игрите и NFT-тата също е интересно:

„Наистина има много интересни технологии в блокчейните и в това как да се направи дистрибутиран леджър. Мисля, че хората не са разбрали защо всъщност се нуждаят от дистрибутиран леджър.“ – каза Нюел.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини