Електронното първенство по футбол eFirst League стартира на 25 ноември

Четвъртото издание на  eFirst League – официалното електронно първенство по футбол на България, което се провежда на играта EA SPORTS FC™ 24, стартира на 25 ноември.

Почитателите на EA SPORTS FC 24 могат да се регистрират за участие на сайта на лигата https://efirstleague.bg/ и да се състезават за титлата „Шампион на България“, както и за правото да представят техния отбор и eFirst League в EA SPORTS FC Pro плей инс, в които най-добрите 8 състезатели се класират за EA SPORTS FC Pro световния шампионат. Участието на български играчи в престижния турнир е възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите Sports Management Bulgaria и Key Events and Communication.

И този сезон ще се проведат общо 16 квалификации, които ще излъчат по един представител за всеки от отборите в Първа професионална лига. Първият от тези квалификационни турнири ще се проведе на 25 ноември и всеки на възраст над 16 години има право да се регистрира за участие на следния адрес: https://efirstleague.bg/all_24/.

Редовният сезон ще се проведе през месец април 2024 година. Той ще започне с групова фаза, последвана от четвъртфинали с най-добрите двама играчи от всяка от четирите групи. eFirst League 2023/24 ще приключи на 28 април с полуфинални и финални мачове, които ще определят бъдещия шампион.

Груповата фаза на турнира, в която ще участват шестнадесет играчи, ще може да бъде гледана на живо в Twitch канала на eFirst Leaguе: https://www.twitch.tv/efirstleague. Във финалите най-добрите състезатели ще се борят за част от наградния фонд в размир на $3000, а победителят ще се класира за участие в EA SPORTS FC Pro плей инс.

Сезоните 2021/22 и 2022/23 на eFirst League бяха спечелени от Иван “DrNightWatch” Чуров. Всеки от двата финала беше гледан от повече от 10 000 фенове на официалното електронно първенство на България.

Играчите от Топ 4 на eFirst League 2023/24 ще разпределят помежду си $3000, а победителят ще участва в EA SPORTS FC™ Pro плей инс.

Официалните правила на eFirst League се намират на адрес: https://efirstleague.bg/pravila/, а на https://www.ea.com/games/ea-sports-fc/fc-pro/official-rules може да бъдат открити официалните правила на EA SPORTS FC Pro 24.

Относно Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ: EA) е глобален лидер в дигиталните интерактивни забавления. Компанията разработва и доставя игри, съдържание и онлайн услуги за свързани с Интернет конзоли, мобилни устройства и персонални компютри.

През фискалната 2023 година, EA обяви нетна счетоводна печалба в размер на приблизително 7.4 милиарда долара. Базираната в град Редууд, Калифорния, EA е позната с портфолиото си от високо оценени от критиката висококачествени брандове като EA SPORTS FC™, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, Madden NFL, Need for Speed™, Titanfall™, Plants vs. Zombies™ and F1®. Повече информация относно EA може да бъде открита на www.ea.com/news.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS FC, Frostbite, Battlefield, Need for Speed, Apex Legends, The Sims, Titanfall and Plants vs. Zombies са търговски марки на Electronic Arts Inc. John Madden, NFL и F1 са собственост на съответните собственици и се използват с официално разрешение.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини