Gucci Academy е новият шампион на A1 Gaming League

Отборът по електронни спортове на световния моден лидер Gucci, е новият шампион в CS2 турнира на A1 Gaming League. Gucci Academy се наложи с 2:0 над поставения под номер 15 в световната ранглиста тим на BetBoom и спечели голямата награда на българския eSports турнир от 16 хил. лева. Двубоят бе наблюдван от над 35 хил. зрители в платформата Twitch, както и от телевизонните зрители на MAX Sport 2.

Във финала на оналйн турнира Gucci Academy не остави никакви шансове на руския си съперник, като първо открадна картата му, Anubis, след 13:8 рунда, а след това бе по-добрият и на Ancient, където се наложи с 13:8. Много силен мач изигра „shadiy“, като латвийският геймър прилкючи мача с 37 убийства.

Така Gucci Academy регистрира едно от най-запомнящите се участия в историята на A1 Gaming League, като от позицията на аутсайдер се превърна в шампион. Отборът на модния бранд започна участието си в турнира с жестоко поражение от българския 500, но последва серия от 7 невероятни победи, която кулминира с титлата от най-голямата лига за eSports в България.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини