Еманюел Макрон обеща CS:GO Major, LoL Worlds и The International на Олимпийските игри през 2024 в Париж!

Еманюел Макрон, президентът на Франция, заяви днес, че би желал някои от най-големите събития в киберспортовете да бъдат част от Летните олимпийски игри през 2024  в Париж.

В интервю за френски технологичен сайт, Макрон заявява, че би желал да направи Франция „страната на видеоигрите“, включително като център както за разработването им, така и за електронни спортове.

„Няма как да пропусна киберспортовете, друга област с постижения на нашата държава, с отбори като Team Vitality или Karmine Corp! В това отношение имаме историческа възможност: тази на Олимпийските игри през 2024 г. От нас зависи да се възползваме от нея, за да направим възможна връзката между олимпиадата, като домакинстваме най-големите спортни събития в света през тази година – CS:GO Major, League of Legends: Worlds и Dota 2: The International. Ако френският народ ми се довери, ще работим върху това веднага щом ме изберат. Това ще бъде влиянието на Франция.” – заяви президентът.

macron-esports

Париж вече беше град-домакин на груповата фаза на League of Legends: Worlds (2015), a финалите през 2019 на същия шампионат се проведоха отново във Франция – на Accor Arena. Точно там FunPlus Phoenix победи G2 Esports, за да спечели турнира.

Френската столица не е била домакин нито на едно CS:GO Major събитие, нито на The International, въпреки че най-популярният футболен клуб в града, Paris Saint-Germain F.C, е в партньорство с китайската организация за електронни спортове LGD Gaming, която донесе две втори места на The International през 2018 и 2021 г.

Някои вярват, че предполагаемото желание на Макрон да изпълни своя принос към електронните спортове през 2024 г. не е нищо повече от обещания заради президенстката кампания.

Президентът, който беше избран през май 2017 г., се състезава срещу Марин Льо Пен на втория тур на президентските избори.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини